SUKKERBAKER’N 
En oppslagsbok i ulike bakverk og desserter

 

Et usnobbete oppslagsverk

Sukkerbaker’n er kanskje en av de minst snobbete kokebøkene som har blitt utgitt på lenge! Det er en stilren kokebok som grundig, steg for steg, viser hvordan man lager ulike brød, is og sorbé typer, dessertkremer, ulike puddinger, dessertsauser, hvordan sylte og safte og mye, mye mer. 

Laget for kokkelever og hobbykokker

Boken ble i utgangspunktet laget for kokkeelever, men den er skrevet på en slik måte at alle selv uten faglig bakgrunn skal kunne bruke boken. 
Sukkerbaker’n er en tidløs bok og skal brukes som et oppslagsverk for de klassiske bakverkene og dessertene. Vil du lage en bløtkake, finner du en kjempe bra oppskrift på et godt sukkerbrød, eller hva med en deilig paibunn, du finner ulike oppskrifter og forklaringer på hvorfor den ene er lettere å lage enn den andre. - Og hva du fyller den med, - ja det er opp til deg! Men det finnes tips og oppskrifter på ulike typer fyll. 
Er du glad i is? Men har ikke en ismaskin? Fortvil ikke, i Sukkerbaker’n finner oppskrifter på hvordan lage kremis uten en ismaskin. 

Tanken bak boken var å samle klassiske grunnoppskrifter innenfor baking og desserter. Resultatet har blitt en kompakt bok på 128 sider spekket med sikre oppskrifter og lettleste forklaringer. Kokebøkers bruk av ”fagord” som kan være en utfordring å forstå, er i denne boken fjernet, så langt det lar seg gjøre. For de ordene man måtte ha med finnes det et eget register med forklaring på disse. 

Bokens tittel
Bokens tittel er hentet fra den gangen sukkeret var et luksusprodukt som bare apotekerne eksperimenterte med. De fikk tittelen Sukkerbaker’n. 


Forfatter: Tore Belgum, kokk og baker 

Farger: sort/hvit 

ISBN: 82-996024-0-8 

Utgiver: Lærlingekompaniet 

Boken koster kr 235:- INKL porto og omkostninger   boken er dessverre utsolgt